Stemas Maskinsalg > Nyheder > Weidemann nr. 100 på Bornholm

Weidemann nr. 100 på Bornholm

Svaneke-gårdejer købte sort jubilæumsmaskine med lyserøde hjul – eller også gjorde hans kone
Den bornholmske forhandler af Weidemann-minilæssere, Lars-Henrik Videslet Hansen, har rundet nr. 100 i solgte maskiner. Ganske imponerende, og endnu mere imponerende, når man tager betingelserne i betragtning: Bornholm har 39.000 indbyggere. Det betyder, at hver 390. bornholmer har købt en funklende ny Weidemann.


”Det er jo ikke sket sådan fra den ene dag til den anden. Men jeg er da udmærket tilfreds, selv om nogle af maskinerne holder lidt for godt. Den tredje Weidemann, jeg solgte, var til en landmand i 1991. Han har den stadig, og en eneste rigtige reparation, jeg har udført på den, var skift af toppakning for fem-seks år siden”, fortæller Lars-Henrik Videslet Hansen.

Klar besked fra ung landmand
Den bornholmske Weidemann-mand driver firmaet L. H. Bornholm i Vestermarie ved Rønne. Han solgte faktisk minilæssere af et andet, anerkendt mærke. En dag faldt han i snak med en ung landmand, som var vendt hjem fra landbrugsskole, hvor han og de andre landbrugselever havde haft lejlighed til at prøve en Weidemann.


”Beskeden var ikke til at tage fejl af. Han sagde til mig, at hvis jeg ville sælge ham en minilæsser, så skulle det være en Weidemann. Så var jeg jo nødt til at skaffe en Weidemann”, siger Lars-Henrik Videslet Hansen.
Bornholms Weidemann nr. 100 er solgt til gårdejer Peter Kofoed-Dam i Svaneke. Eller rettere – til hans kone, Marlene.

Fruen tog en beslutning
”Jeg ping-pongede længe med Peter Kofoed-Dam om den her Weidemann 1370, som der blev lavet fem specialmodeller af i anledning af Stemas’ 20 års jubilæum som danske importør. Dybsort og med lyserøde hjul, og så blev der sendt et beløb til Kræftens Bekæmpelse for hver solgt maskine. Det trak ud med snakken, men så fik jeg en sms fra Peters kone, Marlene. Hun var kvinde for at træffe en beslutning og skrev ”Den maskine er flot. Den skal vi have”, beretter Lars-Henrik Videslet Hansen.

Når først der er kommet en Weidemann til Bornholm, kommer den ikke fra øen igen. Den bornholmske forhandler har kun kendskab til, at to af de 100 maskiner, han har leveret fra nye, ikke længere er i aktiv tjeneste på solskinsøen. En af de to er den allerførste til den unge landmand, som faktisk satte handelen med Weidemann i gang på Bornholm. Den er siden sendt på efterløn i Polen.


”Foruden de nye, jeg har leveret, er der naturligvis også hentet nogle brugte Weidemann til Bornholm. Så i alt kører der i omegnen af 120 Weidemann-maskiner på øen i Østersøen”, siger maskinhandler Lars-Henrik Videslet Hansen.

Weidemann-forhandler Lars-Henrik Videslet Hansen (til venstre) leverer Weidemann nr. 100 på Bornholm til Peter Kofoed-Dam, som har indtaget førersædet. Det var Marlene Kofoed-Dam, der var kvinde for at tage en beslutning om maskinen med de lyserøde hjul. Hun får hjælp til skiltet fra Stemas af sønnen Oliver.
(Foto: Jens-Erik P. Larsen)