Stemas Maskinsalg > Nyheder > Stemas vil kaste lys over Have & Landskab

Stemas vil kaste lys over Have & Landskab

Første gang det nye Himoinsa-agentur for lystårne og generatorer præsenteres på den grønne branchemesse i Slagelse

Maskinfirmaet Stemas er i bogstaveligste forstand klar til både at sætte fuld power på og kaste lys over Have & Landskab i Slagelse den 30. og 31. august samt 1. september. På messen med prædikatet ”Danmarks største fagudstilling for den grønne branche” får Stemas’ nyeste agentur, spanske Himoinsa-lystårne og -generatorer, nemlig Have & Landskab-debut.

”Vi kommer naturligvis til Slagelse for at præsentere alle vore maskinmærker. I forhold til seneste Have & Landskab i 2015 har vi udvidet familien med Himoinsa, og vores Himoinsa-produktchef, Kim Møller, vil være på Stemas-standen for at sikre den optimale information om såvel generatorer som lystårne”, fortæller salgschef Robert Kjærgaard hos Stemas.

På lysfronten byder den spanske producent på både lystårne med indbygget generator og modeller til ekstern forsyning. Og så bliver der ellers lys over land, når Himoinsa-folket trykker på kontakten. Lystårnene yder 400.000 Lumens, og de kan leveres med ni meter hydrauliske master.

Også indenfor generatorerne spreder Himoinsa sig bredt med muligheder. De spænder fra små modeller fra 4,5 kVA til kraftværker, der leverer 3000 kVA. Stemas har hele Himoinsas Rental-program i generatorer.
Der er i øvrigt en solid portion internationalt familieskab mellem den spanske generatorproducent og et andet af Stemas’ markante maskinmærker. Samtlige Himoinsa-generatorer er udstyret med Yanmar-motorer, og den japanske Yanmar-koncern ejer en del af det spanske selskab.

Noget særligt med Yanmar

Netop Yanmar bliver da også et af de mærker, der får en fremtrædende placering på Stemas’ 250 kvadratmeter store stand på Have & Landskab.

”Det er ikke for meget sagt, at Stemas har et helt særligt forhold til Yanmar – og omvendt. Det blev manifesteret på bedste vis i fjor på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München. Her hædrede Yanmar os for at være den af 168 forhandlere i Europa, der yder den bedste Yanmar-service. Det var tilmed første gang overhovedet, at den fornemme pris blev uddelt”, siger salgschef Robert Kjærgaard.

På samme Bauma kunne Yanmar i øvrigt præsentere ”den danske model”. Nemlig minigraveren ViO 10, som den japanske fabrik efter inspiration fra Stemas i Hadsten valgte at lave i en version med joystick-styring og kalde ViO 12. Det var også en fjer i hatten til den danske forhandler, som netop havde bedt japanerne om at overveje joystick til den mest populære graver i miniklassen.
Dansk inspireret dumper


Også den tyske dumperproducent Bergmann er lydhør over for danske ønsker. Også Bergmann er kommet til i Stemas-produktprogrammet siden seneste Have & Landskab, og på fabrikken Meppen i Nordvesttyskland var der hurtig reaktion, da den nye danske importør foreslog en dumper i tre-tons-klassen med højtip-funktion. Den kastede Bergmann-konstruktørerne sig over at udvikle specielt til det danske marked.
”Siden er Bergmann barslet med en lille ny i skikkelse af den elektriske dumper Bergmann 1005E, som selv blot vejer 255 kg, men laster 450 kg. Den passer helt perfekt til de mange anlægsgartnere, brolæggere, entreprenører og grønne folk i øvrigt, der besøger Have & Landskab”, vurderer Robert Kjærgaard.


Slagelse er rosinen

Også Stemas’ andre store maskinmærker, Weidemann-læsserne og komprimeringsmateriellet fra Ammann, kommer med til Slagelse. Begge mærker har i øvrigt netop fejret store succeser rundt om på de store dyrskuer. Der er næsten tradition for, at der skrives en solid portion slutsedler på Weidemann-maskiner. Det blev også tilfældet for både stampere og vibrationsplader fra Ammann, og Stemas satser nu på at gentage succesen på Have & Landskab.
”Messen i Slagelse er vigtig for os. Den er rosinen i pølseenden af en succesrig dyrskuesæson. Nu er det entreprenørerne, brolæggerne og anlægsgartnerne, der helt kommer i fokus. På dyrskuerne har landbruget naturligvis en stor rolle, og dermed er det Weidemann-læsserne, der til en vis grad stjæler billedet. På Have & Landskab er det hele vores brede sortiment. Samtidig er messen en rigtig fagmesse uden balloner og cirkus. Alle vores sælgere kommer af hus og er klar til at byde ind op til handel i Slagelse”, siger salgschef Robert Kjærgaard.

Himoinsa-produktchef Kim Møller er klar til at præsentere de spanske generatorer og lystårne på Have & Landskab. Stemas har fået forhandlingen i Danmark, siden der sidst blev kaldt til messe i Slagelse.Den nye mini i tyske Bergmanns dumperprogram, Bergmann 1005E, er eldrevet og er blevet populær hos både entreprenører, brolæggere, anlægsgartnere og andre professionelle i lyntempo.