Stemas Maskinsalg > Nyheder > Stemas høster ny hæder fra Yanmar og laver selv hybrid

Stemas høster ny hæder fra Yanmar og laver selv hybrid

Den danske importør har modtaget ”Outstanding Dealership Award” for helt specielt salgsarbejde

Der begynder så småt at blive trængsel på hædersvæggen i Stemas-hovedafdelingen ved Hadsten. For ikke længe siden modtog firmaets servicefolk for tredje gang af tre mulige fornem hæder fra Yanmar for at ligge helt i top blandt alle europæiske forhandlere med service. Nu har Yanmar netop hædret Stemas som forhandler i det hele taget med ”Outstanding Dealership Award”.

Hæderen er givet for Stemas’ medvirken til at sikre Yanmar fremgang i salget af entreprenørmaskiner og som en påskønnelse af hårdt arbejde, produkt-ekspertise og stor gensidig respekt mellem Yanmar og den danske importør. Alt sammen udtrykt på en fornem plakette og med signatur af Yanmar-topchef Giuliano Parodi.

Minigravere i 50 år

”Det er naturligvis altid dejligt med anerkendelse for den indsats, vi gør. Yanmar har 50 års jubilæum netop i år for produktionen af den allerførste minigraver, og min umiddelbare tanke var, at fabrikken nok benyttede jubilæet til at sende en flot plakette til alle forhandlerne. Det har vist sig ikke at være tilfældet. Vore importørkolleger i flere nabolande er ikke blevet hædret på samme vis, og derfor er der vægt bag de gyldne ord i den fine træramme”, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

”Jeg har straks adresseret æren for den flotte hæder til hele Stemas-teamet både i Hadsten og i vores afdeling i Køge. Det er alle vores dygtige folk, der i hverdagen lever op til de smukke ord om hårdt arbejde og ekspertise omkring produkterne. De er også grundlaget for den store gensidige respekt, som Yanmar takker for”, siger Robert Kjærgaard.

Den danske importør gør sig da også løbende bemærket i samspillet med den japanske minigraver-kæmpe. Helt unikt var det Stemas, der formåede Yanmar til at lave modellen ViO12 som en videreudvikling af den allerede eksisterende ViO10. Der skulle noget ekstra til i Danmark, forklarede Stemas-folkene japanerne. Også en minigraver skal nemlig kunne styres med joysticks. Dem byggede Stemas i første omgang selv på ViO 10-maskinen, indtil fabrikken udvidede produktprogrammet med den danske ViO12.


Salgsdirektør Robert Kjærgaard med den fornemme plakette fra Yanmar, som hædrer Stemas med ”Outstanding Dealership Award” – topnotering som forhandler.


ViO12 går hybrid

Nu har teknikerne i Hadsten haft fat i værktøjet igen og har bygget et hybridsystem til montering på Yanmar ViO12.

”Mange entreprenører ønsker at bruge ViO12’eren til indendørs opgaver, ikke mindst med en oliehammer til nedbrydning. Derfor har vi nu designet et anlæg, som gør det muligt at skifte fra dieseldrift til el-drift på under et minut. Det handler egentlig bare om at sætte stikket i kontakten. Så kører maskinen emissionsfrit. Det er allerede blevet bemærket i Yanmars europæiske hovedkvarter i Frankrig. Vi har fået melding om, at teknikere fra Frankrig kommer en tur til Hadsten for at se på vores hybrid”, siger Robert Kjærgaard.

De første hybrid-maskiner er allerede sendt ud fra Stemas til kunder både i Danmark, Sverige og Norge.


Stemas’ eget hybridanlæg bygges på ViO12-minigraveren, og så handler det bare om at sætte stikket i og trykke på en enkelt knap, som salgsdirektør Robert Kjærgaard viser.

Se mere om Yanmar ViO12 med joystick her