Stemas Maskinsalg > Nyheder > Loxam har købt stort ind til dobbelt-jubilæum

Loxam har købt stort ind til dobbelt-jubilæum

Det fejres med manér og 25 nye Weidemann-læssere når udlejningsgiganten fylder 50 og runder de første 10 år i Danmark – og Yanmar-minigravere er på vej

Skal der være fest, så lad der være fest. Og da ikke mindst, når der er to markante begivenheder af fejre.

Udlejningsvirksomheden Loxam fylder 10 år i Danmark. Og den internationale Loxam-koncern med hovedkvarter i Frankrig runder ikke mindre end et halvt århundrede i år. Så der er rigeligt at fejre.

”Det er 10 år siden, to udlejningsvirksomheder blev købt af Loxam og blev til én. Det markerer vi rundt om i alle vores 19 rental-afdelinger landet over fra torsdag den 20. til onsdag den 26. april. Foruden godt til ganen, konkurrencer og anden festivitas, byder vi blandt andet på mulighed for at møde vores seneste stor-indkøb af læssemaskiner. Den danske Weidemann-importør, Stemas, har forsynet os med 25 nye minilæssere”, fortæller Loxams tekniske chef, Frank Larsen.

Derved stopper festen ikke. Loxam har også budt Stemas op til dans omkring nye Yanmar-minigravere. De gravende japanere er absolut ikke et nyt bekendtskab for udlejningsfirmaet, som nu henter nye maskiner ind i flåden.

 Populære modeller

”Weidemann-maskinerne er knækstyrede hjullæssere af modellerne 1350 og 2070. Det er populære modeller, som vores kunder efterspørger. Der er dels talt om udskiftning af nogle ældre Weidemann-læssere og dels en udvidelse af flåden”, siger Frank Larsen.

Det med stor-indkøb af maskiner er en begivenhed, der som regel også markerer, at nu er det forår. I slutningen af 2016 lavede Frank Larsen aftalen med Stemas’ distriktschef Hans Peter Stoffer. Da maskintyper og mængder var på plads, kunne Weidemann-fabrikken i Tyskland begynde at lade maskinerne rulle ud af produktionslinjen. I den korrekte røde Loxam-farve, vel at mærke.

”Alle Loxam-maskiner og materiel er i vores egen røde farve. Den sørger Weidemann så for at have i lakanlægget, når der produceres maskiner til os. Samtidig skifter maskinerne i det ydre mærke fra Weidemann og blive simpelthen til Loxam-maskiner”, forklarer teknisk chef Frank Larsen.

Weidemann-læsserne stod tæt hos i Loxams hovedafdeling i Karlslunde, før teknisk chef Frank Larsen fik sendt de mange nye maskiner rundt til afdelingerne i hele landet.


Weidemann-modellen 2070 er en af de populære maskiner hos Loxams kunder.  
Derfor har Frank Larsen forsynet sig solidt med den og den mindre model 1350.


Yanmar på vej

Udlejningskæmpen har samarbejdet med Stemas i adskillige år. Foruden de nye Weidemann-læssere, har Frank Larsen altså også talt med Hans Peter Stoffer om en portion Yanmar-minigravere.

”Vi har kørt med Yanmar i udlejningsflåden i mange år og har rigtig gode erfaringer med maskinerne. Inden for en måneds tid venter vi så, at der dukker en sending nye minigravere op i størrelserne 3,5 tons, 5 tons og 8 tons”, siger Frank Larsen.