Stemas Maskinsalg > Nyheder > Kirkegårdsfolket interesseret i både Weidemann og Bergmann på Mors

Kirkegårdsfolket interesseret i både Weidemann og Bergmann på Mors

Gravere så på læssere

Ofte har Stemas både læssere og gravere med, når maskinfirmaet deltager i udstillinger og messer. På sæsonens sidste udendørs messe fik Yanmar-minigraverne nu lov til at blive hjemme. Der var nemlig rigeligt af ”rigtige” gravere på Kirkegårdsmessen 2018 ved Lødderup Kirke på Mors, og derfor kunne Stemas-folkene koncentrere indsatsen om læssegrej fra Weidemann og den elektriske minidumper fra Bergmann.

Det var ottende gang, trekløveret af gravere ved Lødderup Kirke, Kaj Emil Pedersen, Erna Fuglsang og Jørgen Toft, inviterede til Kirkegårdsmessen. Stemas har gjort det til en god tradition at være på plads ved landsbykirken, som for en dag bliver til valfartsted for rigtige mange af landets kirkegårdsansatte. 2018-versionen blev ingen undtagelse. Tæt på 1000 fagfolk besøgte messen.

Elektrisk dumper

På Stemas-standen var det især Weidemann-minilæsseren model 1140, som graverne kunne se fordele i til det daglige arbejde på kirkegårdene. Maskinen præsterer en tiplast med skovl på 664 kg og læsser op i en højde på 240 cm.

Foruden en række relevante redskaber til kirkegårdsarbejde, havde Stemas også den el-drevne Bergmann-minidumper 1005E med på Mors. Med mulighed for nemt at pille ladet af og i stedet montere andet grej, er dumperen blevet lidt af et hit for den danske importør. Bergmann-mini’en rammer rigtig godt arbejdsopgaverne på kirkegårdene med sin beskedne egenvægt på blot 225 kg og mulighed for at laste 450 kg. En totalbredde på 84 centimeter gør det uhyre nemt at komme rundt på også de smalle stier og gange på kirkegårdene.