Stemas Maskinsalg > Nyheder > Danmarks største udlejer vil have grønnere maskinpark

Danmarks største udlejer vil have grønnere maskinpark

Åbn som pdf her

GSV Materieludlejning A/S ser klare fordele i at købe miljøvenligt og investere i færre maskinfabrikater for at sikre et effektivt og genkendeligt produktudvalg

Danmarks største udlejningsvirksomhed af materiel og udstyr til entreprenør- og anlægsbranchen, GSV Materieludlejning A/S, har sat kursen mod at strømline en grønnere maskinpark.

’’Vores kunder har stor indflydelse på hvilke maskiner, vi køber. Vi vælger de mærker, som kunderne efterspørger. Så kan vi koncentrere indkøbene til færre fabrikater, og både vores udlejere, der rådgiver vores kunder, og vores mekanikere på værkstederne kan opnå stor viden om de enkelte produkter. Dermed kan vi også give den optimale service til kunderne”, siger indkøbsdirektør Henrik Christensen.

Derfor lyder GSV-strategien, at der skal indkøbes det materiel og udstyr, som kunderne ønsker at leje. Kunderne skal have grejet til tiden.  Og kunden skal i det hel taget sikres en god oplevelse.

Store krav

”For os er det store og vigtige investeringer der foretages. Derfor stiller vi selvfølgelig også store krav til vores leverandører og deres serviceniveau. Vi har fokus på de bedste løsninger for vores kunder, den nyeste miljøteknologi og de mest ergonomisk fordelagtige løsninger til gavn for arbejdsmiljøet”, forklarer materieldirektør Birger Hansen.

Henrik Christensen og Birger Hansen ser trends i markedet, der kræver digitalisering, grønnere og mere miljøvenlige maskiner. Derfor vil en større del af det materiel, som GSV investerer i fremadrettet, være hybridteknologi og el-/batteridrevet.

”Samtidig er der stort fokus på at have færre fabrikater og leverandører som JMM og Stemas, der netop kan leve op til de store service- og kvalitetskrav der er nødvendige for at tilfredsstille vores kunders behov. Det er et af benene i vores indkøbsstrategi, som vi ser klare fordele i for både GSV, leverandører og kunder”, forklarer de to GSV-direktører.

 Liebherr, Yanmar og Weidemann

Et af de maskinfirmaer, der får glæde af den nye indkøbsstrategi, er JMM-Group, som med Johs. Møllers Maskiner A/S leverer Liebherr gravemaskiner og gummihjulslæssere til GSV. Det andet JMM-selskab, Stemas A/S, har leveret og leverer Yanmar-minigravere og Weidemann-læssemaskiner til GSV. Senest 30 nye Yanmar-gravere.

”Inden for det seneste års tid har vi købt omkring 150 nye maskiner hos Johs. Møllers Maskiner og Stemas. Vi har en høj udnyttelsesgrad på disse maskiner, så de meget sjældent står stille. Det er miljørigtigt materiel med lavt brændstofforbrug. Mange af dem erstatter eksisterende maskiner, men der er også sket en forøgelse af flåden”, siger Birger Hansen.

Netop i øjeblikket er JMM-Group i gang med en større leverance til GSV. Inden udgangen af efteråret vil størstedelen af omkring 100 nye miljørigtige Liebherr- og Weidemann maskiner være leveret.

 Fokus på god service

”Vi er bevidste om, at vores egen service er afhængig af den service, vi kan hente hos vores leverandører. Af flere forskellige årsager er det en stor fordel at ensrette maskinmærkerne. Dels giver det mere og bedre genkendelighed af maskinerne hos kunderne. Vores egne salgs- og servicefolk får mulighed for at kende maskinerne endnu bedre, når der er færre mærker at koncentrere sig om. Og med færre og ensartede service-kit er der større sandsynlighed for, at vi hurtigt får maskinerne ud at køre igen”, siger Birger Hansen.

”Under finanskrisen var Stemas og Johs. Møllers Maskiner en af de leverandører, der ikke gik ned på deres serviceniveau. Måske snarere tvært imod. Det har naturligvis stor betydning for en virksomhed som GSV Materieludlejning. JMM-Group og GSV har samarbejdet godt og solidt i omkring 30 år. Når det lader sig gøre, er det et udtryk for gensidig tillid og tryghed. At man simpelthen stoler på hinanden”, fastslår Henrik Christensen, GSV Materieludlejning.

 

 

JMM-Group har afleveret solide portioner Yanmar-minigravere hos GSV Materieludlejning. Senest 30 styk, hvoraf langt hovedparten allerede er sendt ud til GSV-kunder. Fra venstre er det salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen, Johs. Møllers Maskiner, materieldirektør Birger Hansen, GSV, salgsdirektør Robert Kjærgaard, Stemas, og indkøbsdirektør Henrik Christensen, GSV.

 

Salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen, Johs. Møllers Maskiner, i kabinen er klar med en ny Weidemann til materieldirektør Birger Hansen (til venstre) og indkøbsdirektør Henrik Christensen hos GSV.